AZ ISKOLA TÖRTÉNETE ÉS HAGYOMÁNYAI:

 


Gimnáziumunkat a Fővárosi Önkormányzat 2000. július 1-én alapította. A gimnázium épületében korábban működő Mechwart András Szakközépiskola gimnáziumi osztályai összevonásra kerültek a XI. kerületi Széchenyi István gimnázium osztályaival, s mint Fővárosi Nappali és Esti Gimnázium kezdte el működését.

2001. április 28-án a gimnázium felvette Széchenyi István nevét Az elmúlt két évben közös munkával a nevelőtestület megalkotta dokumentumait, nevelési programját, megalakította különböző közösségeit, megválasztotta vezetőit.

Megkezdődött az iskola hagyományrendszerének kialakítása, amely erősen támaszkodott a meglévő és átmentett értékekre. Minden iskola-összevonás sok nehézséggel jár, de egyben lehetőség nyílik új értékek teremtésére is. Ezt valósította meg a gimnázium tanári kara, amikor bővítette a képzési lehetőségeket új tagozatok beindításával. Pályázatok segítségével megteremtettük a nyelvi oktatás színvonalának emeléséhez szükséges anyagi feltételeket, bővítettük a szaktantermek felszereltségét, a szabadidős tevékenységek technikai hátterét. (művészeti képzés, szakkörök, diákönkormányzat támogatása)

Hagyományok az iskolában...

Önképzőkörök...

Az iskola alapítványa...

Nevelési alapelvek...

Széchenyi, a legnagyobb magyar...

A lánchíd építéstörténetéből...

Mechwart András élete, munkássága...

Vissza a Főlapra...